{ "title": "3 Aylık Bebekte Balgam Nasıl Sökülür", "image": "https://www.balgamsokturucu.gen.tr/images/3-Aylik-Bebekte-Balgam-Nasil-Sokulur-53.jpg", "date": "20.01.2024 15:48:52", "author": "Eren Çembertaş", "article": [ { "article": "3 Aylık Bebekte Balgam Nasıl Sökülür; 3 aylık bebeklerde balgam oluşumunu önlemenizin en iyi yollarından biri olan bebeğinizin virüslerden ve enfeksiyonlara yakalanmasını önlemektir. Maalesef ki bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Özellikle kış ayların da bebekler daha hassas ve hastalığa yakalanmaları kolay olabiliyor.

3 Aylık Bebekte Balgam Neden Oluşur?

Bebeklerde fazla balgam çıkmasının nedeni ise çok fazla soğuk almalarıdır. Bebeğinizin balgamı atması için öksürmesi gereklidir. Bebeklerdeki tedavi yöntemini ilaçla yapmanın zararlı olduğunu göz önüne getirirsek bunların yerine bitkisel yöntemlerle tedaviyi uygulamak daha doğal ve mantıklı olabilir.

Genellikle 3 aylık bebeklerde akciğerlerinde yüksek oranda balgam oluşumu bebeğinizde ciddi solunum yollarına yol açabilir. Bebeğiniz solunum yolu sıkıntısı çektiği için bu durum karşısında sürekli ağlayacak ve huzursuzluk sıkıntısı ortaya çıkabilecektir. Aynı şekilde anne çocuğunu emziriyorsa zorla emzirmeye çalışıyor ise kusma oluşabilir. Bu sebep ile emmek istemeyen bir bebeği zorla emzirmeye kalkmayınız. Bebeklerdeki balgam artışları nedeni var ise bu durumların bebeğinizin hasta olup olmadığını nefes alışverişinden ve hırıltısından anlayabilirsiniz. Bebeğinizin dolu dolu öksürüğü varsa balgam çıkarabilme ihtimali daha yüksek olabiliyor. Bebeğinizin bazen hastalığı ile balgam artışları da görülebilir.

3 Aylık Bebekte Balgam Sökme Yöntemleri Nelerdir?

Elma kabukları soyulduktan sonra kabuklar bir miktar kaynatılarak bebeğinize azar azar içirebilirsiniz. Bunun yanı sıra ıhlamur suyu verebilirsiniz az miktarda. Başka bir tercih olarak havuç suyu verebilirsiniz. Çörek otu bir bardak suda kaynatılıp suyu ılıdıktan sonra içirebilirsiniz. Bebeğinizin bol sıvı alması balgamı sökmesine yardımcı olacaktır. Bebeğiniz 3 aylık olduğu için anne sütü de alıyor ise pek fazla bişey yapmanız önerilmez. Bebeğinizin ateşi yükseliyor ise iştahı kamaya başladı ise halsizlikte oluşuyor ise doktorunuza baş vurmanız tercih edilir.
" } ] }