{ "title": "Bal Balgam Söker Mi", "image": "https://www.balgamsokturucu.gen.tr/images/Bal-Balgam-Soker-Mi-42.jpg", "date": "19.01.2024 13:06:14", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Bal Balgam Söker mi: Balgam, vücutta birikmiş ve kişilere zararı dokunan maddenin dışarı çıkarılmasını hedefleyen bir çeşit salgıdır. Bu salgının dışarı çıkmaması halinde kişilerde kalıcı ve sürekli devem eden öksürüğe yol açacaktır. Balgam boğazda birikir ve ciddi sorunlara yol açabilir. Bu sorunların hemen başında ise tıkanıklık, boğazda, öksürük tahriş ve kusma hissi gelir. Balgamın dışarıya çıkarılması için doğal yöntemlerle tedavi edilmesi mümkündür. Bal bu konuda tam bir doktordur.

Bal Balgam Söker mi: Bal içinde bakteri bulundurmaz Tüm canlıların yaşamlarını devam ettirmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır. Bakteriler bal ile temasa geçtikleri zaman nemden yoksun kalarak yok olurlar ayriyeten balın asidi tepkisi de bakterilerin yaşamasını sağlamak için uygunsuz bir ortam hazırlamaktadır. İnsan gövdesini etkileyen birtakım mikro organizma balla yok olurlar. Bal içerisinde bakteri barındırmamakla kalmaz aynı sırada bir bakteri öldürücü olarak kullanılır. Antibiyotiklere dirençli olduğu bilinen bakterinin bala karşı direnç koyamadığı tespit edilmiştir. Dr. W. Sackett bal kullanarak tifo mikroplarını 48 saat içinde yok etmiştir. Ayrıca Dizanteri mikropları 10 saat içinde yok olmuştur. Balda şimdiye kadar on iki değişik enzim saptanmıştır. Enzim siz yaşam mümkün olmazdı enzimler tüm biyokimyasal süreci organize eder, yönetir, düzene sokar ve hızlandırır hastalıkları iyileştirir. Balın içeriğindeki Magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önler ayrıca stresten korur. Potasyum bağırsak adalelerinin faaliyetini hareketlendirir. Sindirim için polenlerde yararlıdır Araştırmalarda belirtilen sonuçlara göre çiçek polenleri ince bağırsak mukozasında dolaşımı hızlandırır Dahası balı yedikten 20 dakikadan hemen sonra bağırsak duvarının bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek besinler yolu ile alınan zararlı maddelerin tesirinden koruyan maddeler bağırsakta serbest kamasında çok yararlı olur. Balda ayrıca vücudun az miktarda üretebildiği Chopic maddesi bulunmaktadır. Bu sebeple bu madde vücuda günde en az 2-3 gram verilmelidir. Chocin karaciğerin yağ metabolizmasını düzenler ve bu organın yağ bağlamasını engeller. Balın yaklaşık 500 hastalığa faydalı olduğu belirtilmiştir. Balgam söktürür, vücudun pis rutubetini giderir.

Bal Balgam söker mi: 2 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağı karıştırılarak, gece yatmadan önce yenir. Bu kür en az bir hafta uygulanır. Zencefil ve Bal: Zencefil tozu bir yemek kaşığı 6 yemek kaşığı bal ile homojen bir şekilde karıştırılır ve günde 1 tatlı kaşığı aç karna alınmalıdır. Diğer bir karışımda 3 yemek kaşığı bal bir miktar limon ile sulandırılarak sabahları aç karna yarım çay bardağı içilir. Bu karışım yaklaşık olarak on gün kadar tüketilebilir.
" } ] }