{ "title": "Balgam Nefes Darlığı Yaparmı", "image": "https://www.balgamsokturucu.gen.tr/images/Balgam-Nefes-Darligi-Yaparmi-81.jpg", "date": "19.01.2024 22:34:30", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Balgam nefes darlığı yapar mı: Genellikle kış mevsimlerinde ortaya çıkan ve sürekli tekrarlayan bir öksürük şeklidir. Kişide hırıltı ve nefes darlığına sebep olur. Kişi balgam çıkararak solunum yapmakta güçlük çeker. Balgamlı öksürük, Kronik sinüzit, bronşit, astım ve zatürre gibi ciddi hastalıkların başlangıcı olarak ortaya çıkabilir. Öksürüğün cinsi ne olursa olsun, tedavisi hiç ihmal edilmemeli ve hemen bir doktora giderek öksürüğün nedenine yönelik tedaviye başlamak, Sigara tüketen insanlarda balgamlı öksürük tablosu ile daha sık karşı karşıya kalınmaktadır. Balgam söküyorum diye ayrıca alakasız bir şekilde ilaç tüketiminden uzak durulmalıdır. Ancak balgamın Uzman bir doktor tarafından takibi çok önemlidir.

Genellikle sabahları uyanınca oluşan balgamlı öksürüğün giderek renginde değişim yaşanıyorsa, balgam çıkartmakta zorluk çekiliyorsa, beraberinde hırıltı ve nefes darlığı, ateşle beraber gece terlemeleri ve aşırı kilo kaybı söz konusuysa bu çok ciddi bir hastalığın habercisi de olabilir. Oluşan balgam özellikle nefes daralmasına sebep oluyor ve beyaz bir renkte ise sıkıntı sigara kullanımı olabilir. Sigara kullanan kişiler için beklenen ve olağan bir durumdur. Eğer balgamın rengi zaman geçtikçe farklılık gösteriyorsa, özellikle sarı renkten yeşile dönüşmüş ise balgama sebep olan bir Enfeksiyon neden olmuş, olabilir. Enfeksiyon eklenmiş balgamlı öksürüklerde balgam miktarında artış gözlemlenebilir. Eğer öksürük ile balgamın rengi koyulaşarak kahverengi bir görünüm alıyorsa zatürre veya bronşitten şüphelenilebilir. Balgamın içeriğinde küçük, siyah noktalar olur ise hava kirliliği sebep olmuş oluşabilir. Balgamlı öksürük kanlı seyrediyorsa çok ciddi bir hastalığın habercisi veya bronşitin çok şiddetlendiğinin göstergesi olabilir. Balgam, öksürük ve nefes darlığı tedavisi için evde de küçük yöntemlerde uygulanabilir. Özellikle ıhlamur çayı balgamlı öksürük ve nefes darlığı için en ideal tedavi şeklidir. Ayrıca tarçın kökü, zencefil balgamlı öksürük ve nefes darlığı için bitkisel tedavi metotları arasında en etkili sonuçlar elde edilen yöntemlerdendir.

Balgam nefes darlığı yapar mı: bu yapacağımız karışım için, 1 litre kadar suyun içine 1 adet orta boy elmayı soymadan dilimlenerek kabuğu ile suyun içine atılmalı ve elmalar yaklaşık 10 dakika haşlandıktan sonra elmalar sudan alınarak karışım çay olarak kullanılmalıdır. Bu çay göğüslerde yumuşama sağlayarak, balgamların sökülmesine ve rahat nefes almamıza yardımcı olacaktır. Karışıma ıhlamur, tarçın ve zencefil ekleyerek de tüketilebilir. Bu yaptığımız mucize karışım sayesinde balgam ve nefes darlığından, kurtulmamız mümkün.
" } ] }