Aşırı Öksürük ve Balgam
Aşırı öksürük ve balgam; özellikle kış aylarında yaşanan bir sorundur. Aşırı öksürük ve balgam astım, bronşit, sinüzit, zatürre gibi ciddi hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Balgamlı öksürüğü olan kişiler nefes almada güçlük çekerler. Öksürük, hangi türde olursa olsun tedavisinin yapılması gerekir.
Balgam ne kadar tiksindirici olsa da atıldığında vücudun temizlenmesi yönü ile son derece yararlıdır.
Balgamın Uzman bir doktor tarafından takip edilmesi gerekir. Öksürükle birlikte çıkan balgam beyaz renkte ise sorun sigara tüketimi olabilir. Eğer balgamın rengi gün geçtikçe farklılaşıyorsa, özellikle sarı renkten yeşile dönmüş bir balgam var ise burada bir enfeksiyon söz konusu olabilir. Enfeksiyonlu olan balgam miktarında artış yaşanabilir. Öksürükle seyreden balgamın rengi koyulaşarak kahverengiye dönüşüyorsa bronşit ya da zatürreden şüphelenilmesi gerekir.
Eczaneden alınan balgam söktürücü ilaçlar faydalı olabilir. Ancak her ilacın bir yan etkisi olduğu unutulmamalıdır. Evde yapılabilecek bitkisel tedavi yöntemleriyle bu sorundan kurtulmak mümkündür.
Aşırı öksürük ve balgam için bitkisel kürler- 1 tane orta boy sarı soğanı 6'ya bölün. 2 bardak suyun içerisine böldüğünüz soğanı koyun ve kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın, ılık olarak için. Bu kürü her seferinde taze olarak hazırlayın.
- Yarım litre suyun içerisine 7-8 adet keçiboynuzunu kırarak atın ve kaynamaya bırakın.
Kaynatılmış bu suyu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa aç karnına için.
- Yarım litre kaynayan suyun içerisine 14-15 tane taze tere atılır ve 3 dakika kadar haşlanır. Fakat kaynatın kabın ağzı kapalı olmalıdır. Ocaktan aldıktan sonra terenin suyu süzülür. Soğuyan tere suyunu yemeklerden önce ya da yemeklerden 2 saat sonra içilmelidir.
- 1 litre suyun içerisine 1 tane orta boy elma dilimleyerek, kabuğu ile atın. Elmalar yaklaşık 10 dakika kadar haşlandıktan sonra çay olarak tüketin. Bu çaya tarçın, zencefil ve ıhlamur da ilave ederek tüketebilirsiniz.
- Bir miktar suyun içerisine 2 kaşık ebegümeci ve ıhlamur ilave edilerek 15 dakika kaynatılır. 15 dakika dinlendirdikten sonra gün içinde tüketebilirsiniz.
19.01.2024 03:55:48
Aşırı Öksürük ve Balgam ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|